Tag syd for grænsen for at handle

Det er noget af en dansk tradition, at man lige slutter ferien af med at besøge for eksempel Otto Duborg for at handle billigt ind, når man nu alligevel skal fra solens syd og længere mod nord for at komme hjem gennem Tyskland, om det er med færgen eller ved at køre ind over grænsen.
Der er mange muligheder for at handle billigt, og reglerne gør bare, at det er billigere at handle sodavand, øl, spiritus, slik og meget andet hos vores naboer sydover, end det er at handle det herhjemme.
Men det er ikke bare dem, som der kommer hjem fra ferie, der slår et smut forbi en grænsebutik for at handle, det er sådan set også bare dem, som der lige skal proviantere.
Det kan være for at handle stort ind til en større anledning, eller også er det noget, som man jævnligt gør for at tanke lageret op derhjemme.

Rigtig mange handler ind syd for grænsen

Selvfølgelig er der desværre dem, som der handler ind i Tyskland for så at sælge det videre i Danmark noget dyrere, hvor man gør det på en uautoriseret måde, og det må man selvfølgelig ikke gøre.
Som regel kan man kigge på dåserne med sodavand eller øl, om der er pant på, når man handler et sted herhjemme, for man skal betale pant af den slags, når man sælger det herhjemme.
Det er en stolt dansk tradition at handle ind på den måde, men det er også noget mærkværdigt, at vi danskere producerer en masse varer, som vi bruger ressourcer på at sende syd for grænsen, som vi danskere så atter kører ned for at hente hjem – bare for at vi kan spare nogle penge på det, mens vi forurener på miljøet imens.
Der må være en lettere måde at gøre det på, men det kræver, at man fjerner en del afgifter på varer i Danmark, og det er regeringen næppe så glad for at gøre.
Så som det ser ud nu, så skal man nok regne med, at den danske tradition kommer til at fortsætte.